Jerry Williams - Folkfest och rock’n’roll

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Sveriges king of rock’n’roll. Det råder inget tvivel om att Jerry William bar denna titel genom hela sin karriär. Från att ha varit förband till The Beatles som medlem i The Violents, till att ha färdats land och rike runt med sina shower och släppt album efter album.

Waterfront Studio Session släpps postumt och spelades in under en av Williams turnéer som han gjorde tillsammans med Rebel Dela Questa. Svänget, folkfesten och rock’n’rollhjärtat dunkar albumet igenom.

Att lyssna på albumet är som att slängas in i folkparkerna, salongerna, bilarna och ta del av intimiteten mellan åskådare och band. Som livealbum är det både tydligt och distinkt. Utförandet är fläckfritt och instrumenten och Jerry Williams säregna stämma klingar mer än väl ihop. Energin är väl komprimerad till ett paket svängig dynamik men bitvis blir det långrandigt där låtarna till slut flyter ihop lite väl för att det ska hålla albumet ut.

Live var detta säkert helt fantastiskt, på album blir det folkligt, varmt och inbjudande. Det är rock’n’roll all in, precis som Williams var. All in.

Bästa låt: Cradle of Love

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.