Jeanette Lindström - Svårinringat och högst personligt

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Lindströms röst är otroligt rik i sitt uttryck och varierar mellan det sköra och det kraftfulla, det luftiga och det täta, det viskade, talade, sjungna.

Musiken är svår att ringa in men kan beskrivas som akustisk pop med inslag av jazz, soul och country. Det är genomgående lättlyssnat och varmt. Wurlitzerintrot i Falling för tankarna till Supertramp. Låten är skickligt uppbyggd kring utsökta melodier.

Uppbackad av några av Sveriges absolut främsta musiker står Jeanette själv för text och musik på samtliga spår. I nyanserat stråkarrangemang av Per Mårtensson hörs Stenhammar Quartet på smått mästerliga That cloud. Avslutande North är en intim konversation mellan sång och piano. Albumet framstår som en högst personlig och dynamisk helhet.

Bästa låt: Falling

Artikeltaggar

JazzPop och rockSkivor

Läs vidare