Hoppa till huvudinnehållet

Familjen Solberg blir tv-serie

Publicerad:
Familjen Solberg, Pernilla, Oliver och Petter, blir tv-serie i Norge nästa år. Här syns de i samband med premiären av filmen om Oliver Solberg, Born 2 drive, i Oslo i februari. Foto: Terje Pedersen

Oliver Solberg har redan blivit film (Born 2 drive).

Till våren kommer en norsk tv-serie om familjen Solberg.

Team Solberg heter serien och sänds i TV Norge. Tittarna får följa Petter, Pernilla och Oliver under 2019

– Vi har inte sett något av det som filmats så vi är väldigt spända på hur det blir. Vi har ju ingen aning om hur det blir till slut, säger Pernilla Solberg till Verdens Gang.

Pernilla och Petter efter segern i vinterns historiska Svenska rallyt.
Pernilla och Petter efter segern i vinterns historiska Svenska rallyt. Foto: Colin McMaster

Ett kamerateam har varit med under den speciella säsongen som slutade med VM-tävlingen i Wales, där Petter tog farväl av den högsta rallycirkusen samtidigt som 18-årige Oliver gjorde VM-debut.

– Du får se de hårda diskussioner, hur vi jobbar och vad som händer när man hamnar i problem i en sport med häftig action och där kanske inte allt borde ha filmats, säger Petter Solberg.

– Men vi vill väldigt gärna att folk ska hur det verkligen går till och perfektionismen i allt jobb vi lägger ner.

"I Team Solberg står familjen i centrum. Det är Pernilla som har kontroll på det mesta. Som chef för ett stort rallyteam, med äkta maken och sonen, måste hon konstant balansera mellan rollerna som mor, käresta och chef", skriver Discovery Networks om serien.

Pernilla beskriver serien som en uppföljning till dokumentärfilmen om Oliver Solberg, som kom ut i februari.

Teamet har följt Oliver sedan 2017 och hela familjen från sommaren 2018.

– Jag är ju van kameran, men det blev lite mer avslappnat för mig när de hade två andra att följa också. Jag tror det blev tuffare för mamma och pappa i början, säger Oliver.

Artikeltaggar

MotorsportOliver SolbergPetter Solberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.