Bekräftat: Tidigare Degerforstränaren tar över Gais

Fotboll
PUBLICERAD:
Stefan Jacobsson.
Foto: Thomas Johansson/TT
Säkra källor placerade Stefan Jacobsson i Gais redan i måndags. Nu är det officiellt att han tar över rodret i den anrika Göteborgsklubben.

Stefan Jacobsson tackade nej till ettårskontraktet han erbjöds av Degerfors IF på måndagsförmiddagen.

Jacobsson ville få möjligheten att bygga vidare på säsongens fina femteplats på ett längre kontrakt.

Säkra källor till tidningen placerade honom i Gais redan då och nu är det officiellt.

Jacobsson har skrivit kontrakt med klubben.

– Vi har sökt efter en tränare som kan hjälpa oss att över tiden bygga en klubb som är rustad för att konkurrera i allsvenskan och är mycket nöjda med att nu ha tecknat avtal med Stefan Jacobsson, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, till hemsidan.

– Han står för många av de värderingar som vi vill se i Gais med högre kontinuitet i spelartruppen, ett inkluderande ledarskap, en mer direkt spelidé och en miljö som gör att spelare utvecklas positivt. Jag ser fram emot att vi nu gemensamt ska skapa bra förutsättningar inför säsongen 2020.

Det nu påskrivna kontraktet innebär att Jacobsson, som kom till DIF som U19-tränare 2014, nu kommer till Stora Valla som motståndare kommande säsong.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.