Lilla lagret har fått ett nytt liv

Publicerad:
Sandra Bornstedt visar runt i butiken Lilla lagret.

I våras så flyttade interiörbutiken Lilla lagret några kilometer och drivs nu av Dömle herrgård. Huset är det samma och utbudet likaså, i varje fall nästan.

– Vi ville behålla det som den tidigare ägaren Marie hade byggt upp. Huset lyftets och transporterades hit på lastbil. Så allt ser nästan ut som förut, men vi har lagt dit några produkter, berättar Sandra Bornstedt, marknadskoordinator vid Dömle herrgård.

Butiken har förutom interiörutbudet, även några av Dömles egna produkter som te och müsli.
Butiken har förutom interiörutbudet, även några av Dömles egna produkter som te och müsli.

Vackert beläget nedanför herrgården med utsikt över sjön ligger nu Lilla lagret. Här kan herrgårdens gäster och besökare strosa omkring, få inspiration och handla presenter. Butikens dörrar står öppna vissa dagar under höst och vinter och vill man handla något av alla saker som finns att välja på så betalar man i hotellets reception.

– Det har fungerat jättebra med att inte alltid ha någon personal på plats i butiken. Nu kommer vi att ha öppet under våra julbordsdagar och då kommer butiken att vara laddad med julsaker. Vill man vara säker på öppettiderna så går man in på vår hemsida eller på instagram och tittar, säger Sandra Bornstedt.

Ungefär samma produkter som tidigare finns hos Lilla lagret.
Ungefär samma produkter som tidigare finns hos Lilla lagret.

Egna produkter

Butiken har förutom interiörutbudet, även några av Dömles egna produkter som te och müsli. Här finns honung från Dejetrakten och torkad svamp från de värmländska skogarna. För den som söker inspiration att förnya sitt hem så finns det mycket att välja bland, ljuslyktor, plädar, handdukar, porslin och mycket mer.

– Vi kommer att återuppbygga Lilla lagrets instagramkonto och har lite andra idéer på hur det ska fungera. Det blir mer så att våra kunder skickar in ett foto på vad det köpt och sen lägger vi in det på instagram, säger Sandra Bornstedt.

Artikeltaggar

DömleDömle herrgårdHem och inspirationHus och hem

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare