Skrota försäljningsplanerna - Älvkullen för alla

Insändare
PUBLICERAD:
Älvkullegymnasiet ska rivas och kommunen planerar att sälja marken. Gör inte det, hävdar insändarskribenten.
Foto: Helena Karlsson
Snart töms Älvkullegymnasiet på elever och redan kastar politikerna lystna blickar på fastigheten. ”Det här kan vi sälja till bostadsbyggare och tjäna pengar på.”

Ska de än en gång glömma bort att en stad behöver mer än bostäder för att fungera? Det är inte första gången som stadsplanerarna missar att det behövs ytor för förskolor, skolor och parker i en stad.

Trenden är tydlig sen länge att fler och fler väljer att bo kvar i centrala delar när de skaffar barn. Även de som bor i ytterområdena efterfrågar förskola och skola nära centrum så att de kan lämna barn på väg till jobbet.

Mitt råd till politiker och stadsplanerare är att skrota alla planer på utförsäljning. Här finns en gällande detaljplan som tillåter skolverksamhet. Ta vara på det.

Ta vara på byggnadsstommar och grundläggning i sant hållbarhetstänkande och bygg både förskola och högstadium på Älvkullen delvis med de befintliga byggnaderna som bas. Svårt att bygga mer klimatanpassat än så.

Utemiljön i detta fantastiska västerläge borde inte bara ges bort till ett fåtal bostadsrättsköpare. Nej bygg en kombinerad skolgård och stadspark som kan glädja alla karlstadsbor.

JH

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.