Hoppa till huvudinnehållet

Mallbackens nye huvudtränare: "Rolig utmaning"

Publicerad:
Conny Johansson, senast i IFK Åmål, är klar för Mallbacken.
Conny Johansson, senast i IFK Åmål, är klar för Mallbacken. Foto: Jan Lorentsson

Mallbacken har hittat sin huvudtränare.

Detta i form av Conny Johansson, närmast från IFK Åmål i herrarnas division 2.

– En intressant och rolig utmaning, säger 51-åringen.

Mallbacken har varit på tränarjakt alltsedan Krister Nilsson, direkt efter säsongens slut, deklarerade att han inte vill vara huvudansvarig längre.

Och nu har Fryksdalsklubben alltså hittat en lösning.

– Vi har haft en dialog under ungefär tre veckor och det var för drygt en vecka sedan som jag bestämde mig, säger Conny Johansson.

Östra Skymnäs-bördige Johansson kommer närmast från IFK Åmål där han under sina fyra år som huvudansvarig tagit laget från division 4 till division 2.

– Rent resultatmässigt har det väl gått ganska bra för mig sista nio åren. Jag har bland annat varit med om fyra seriesegrar och två positiva kval, säger Johansson, som ödmjukt slänger in ett "jag har väl haft lite tur också".

Sugen på något nytt

Att lämna Åmål var hans egna beslut.

– Så är det. Det har varit en kul och lärorik tid men jag ska inte heller sticka under stol med att det har blivit mycket resande, ungefär 12000 mil till och från träning under dessa år. Sedan brukar jag säga att det behövs en ny röst efter tre år, och nu blev det fyra, säger Conny Johansson.

Hemvisten är Sunne, vilket talade till Mallbackens fördel.

– Det fanns några andra klubbar med i bilden också men jag kände att det får vara bra med pendlandet för en säsong. Så indirekt kändes Mallbacken rätt direkt.

En annan anledning till att beslutet föll på Fryksdalsklubben var ovan nämnde Krister Nilsson.

– Jag känner honom sedan tidigare och det är en väldigt bra kille. Han gjorde ett jättejobb under hösten och det var jätteviktigt att han blir kvar i ledarstaben (assisterande). Jag tror att vi kommer att kunna komplettera varandra bra.

"Genuin klubb"

Conny Johansson tränarkarriär sträcker sig över drygt tolv år och har han representerat en rad olika klubbar, däribland Viking, Kils AIK och Torsby.

Sörby IK är det enda damlag han tränat – och det var, enligt egen utsago, väldigt väldigt länge sedan.

– Men jag tänker att oavsett om det är killar eller tjejer så kan man köra lika hårt. Och Mallbacken är ett lag med många unga tjejer som är sugna på att göra en bättre säsong än ifjol, så jag tror att det kommer bli jättebra. I de bästa stunder var de ett topplag redan ifjol.

Johansson är väldigt laddad för sitt nya uppdrag.

– Jag har alltid läst om Mallbacken och det är en genuin klubb som berör många människor. Man kommer att ha många ögon på sig och det ska bli jättekul - en ny och intressant utmaning.

Vad det är för typ av fotboll vi kommer att få se under din ledning?

– Det är lite för tidigt att svara på eftersom jag inte riktigt vet vilken trupp som jag har att jobba med. Däremot vet jag att vi måste börja bygga bakifrån, laget släppte in för många mål ifjol. Sedan brukar jag alltid säga att vi ska försöka spela fotboll och inte sparka fotboll.

Conny Johansson kommer att göra sin första träning med laget under tisdagen. Kontraktet är på ett år.

Artikeltaggar

Conny JohanssonFotbollKrister NilssonMallbackens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.