Bubbel från Byrån: Bandyportfölj i riskzonen

Signerat
PUBLICERAD:
Så huka er nu alla med termos, elsladdar och väckarklockor, ni står näst i kön i dambergsamhället, skriver Byrån.
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Byrån misstänker att om det varit munkar så hade de inte hunnit kontrolleras alls innan de gått åt.

Byrån anar att efter det verkningslösa förbudet mot vapenmagasin så kommer inrikesminister Mikael Damberg (S) rikta blickarna mot sprängladdningarna, som ganska ofta är byggda i termosar. Så huka er nu alla med termos, elsladdar och väckarklockor, ni står näst i kön i Dambergsamhället.

Byrån kan garantera Damberg att förbud kommer ge fantastiska möjligheter, inte bara att sätta åt odygdiga sjusovare utan även farbröder med bandyportfölj, scouter, jägare och andra typiskt sett termosbeväpnade gängmedlemmar.

Rädda plåten

Renoveringen av riksdagen har dragit igång, 15–20 år ska det ta och kostnaden beräknas till miljardbelopp. Byrån hoppas dock att det inte slösas pengar på att byta innertaket i bankhallen, där riksdagen håller sina stora mottagningar.

I dag sitter där en föga passande historia av korrugerad plåt. Men istället för renovering borde namnet bytas till hangarhallen så att ledamöterna ständigt påminns om att flyget behövs för transporterna ut i landet.

Bus eller godis?

En godistillverkare skickade för att visa sin uppskattning ett parti smågodis till polisen i Malmö. Polisen reagerade dock instinktivt och misstänkte något lurt med leveransen, men den släpptes igenom utan att röntgas eftersom godistillverkarens logga kändes igen på chaufförens kläder.

Byrån misstänker att om det varit munkar så hade de inte hunnit kontrolleras alls innan de gått åt.

Brottslig längtan

Advokatsamfundets disciplinnämnd prickar en advokat för att hon under pågående rättegång skrev ”I wanna go home” i ett inlägg på sociala medier. Formuleringen anses ha brutit mot god advokatsed.

Byrån ser det inträffade snarare som ett brott mot den lutherska arbetsmoralen än något annat. Men det avgörs av högsta instans, vars beslut inte kan överklagas och inte av det mer världsliga advokatsamfundet.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.