Hoppa till huvudinnehållet

Två förslag på flyglinje under lupp

Publicerad:
Karlstad Airports ordförande Mikael Lundström.
Karlstad Airports ordförande Mikael Lundström.

Arbetet med en flyglinje från Karlstad ut i Europa fortsätter. Ett alternativ till en ny linje till Frankfurt är en linje till Köpenhamn. Parallellt med det arbetet går rekryteringen av en ny flygplats-vd in i sin slutfas.

– Vi har två operatörer som vi pratar med. En på vardera destinationen, säger Mikael Lundström, ordförande i styrelsen för Karlstad Airport.

Kalkyler för de båda alternativen har under en tid granskats av en utomstående part.

– Vi hade styrelsemöte i tisdags och hade hoppats att de skulle vara klara att ge oss ett omdöme, men de hade ytterligare några frågor de ville reda ut.

Ny flyglinje kan vara på gång

Målet är nu att granskningen ska vara klar inom två veckor.

Ingen är mer angelägen än jag att kunna gå ut och berätta något.

– Ingen är mer angelägen än jag att kunna gå ut och berätta något. Vi har ett uppdrag av våra ägare att hålla flyg till Värmland till företag och invånare och det släpper vi inte. Nej, vi jobbar idogt med det här för att få till det vi vet är bra för våra värmländska företag.

7 000 flygrörelser per år

Samtidigt betonar Mikael Lundström att flygplatsen inte står och faller med en linje ut i Europa.

– Vi har reguljärflyg till Arlanda, charterflyg, ambulansflyg och privatflyg. Det handlar om 7000 flygrörelser per år.

Chockbeskedet: Frankfurtflyget i konkurs

Det var i mitten av februari i år som det brittiska flygbolaget BMI som trafikerade sträckan Karlstad - Jönköping - Frankfurt meddelade att bolaget försatts i konkurs. Som orsak angavs bland Brexit och de följdverkningar som väntades i spåren av Englands utträde ur EU. Även dyrare bränsle anses ha bidragit till konkursen.

Ny vd på gång

Parallellt med arbetet att få till en ny linje ut i Europa pågår arbetet med att rekrytera en ny vd till flygplatsen efter Hans Wennerholm som väljer att gå i pension i början på nästa år efter att ha innehaft tjänsten i fyra år.

– Vi har fyra kandidater som vi ska intervjua på måndag. Det handlar om två män och två kvinnor, säger Mikael Lundström.

– Förhoppningen är man ska hitta någon kandidat senast vid årsskiftet – helst lite tidigare. Den som blir rekryterad har ju tre månaders uppsägningstid, och jag vill naturligtvis ha en bra överfasningsperiod till den som tar över, har Hans Wennerholm tidigare sagt till NWT.

Artikeltaggar

FrankfurtHans WennerholmJönköpingKarlstadKarlstads flygplatsKöpenhamnMikael LundströmNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.