Ohemult agerande

Ledare
PUBLICERAD:
Peter Sörensen.
Foto: Fredrik Karlsson

Inte nog med att Karlstadpartiets frontfigur Peter Sörensen i praktiken trakasserar kommunanställda, bland annat genom att begära ut mängder med handlingar, så att det blir ett arbetsmiljöproblem. Han är också raljant över att Linda Larsson (S) fått motta dödshot, som P4 Värmland först rapporterade om, för sin åsikt att det skall byggas en Muminpark på Skutberget. Detta bland annat i en podcast där hoten också kallades för "fake news". Påkomna ber de pliktskyldigast om ursäkt, men de skyller mest ifrån sig. Då är man ingen seriös politisk kraft i Karlstadspolitiken. All hat och hot som Muminvännerna får utstå är en konsekvens av det hätska och närmast oförsonliga motståndet.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.