• idag
  7 juli
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

FKA Twigs - En musikalisk virvelvind

Skivor
PUBLICERAD:

FKA Twigs

Magdalene
(Young Turks/Playground)

Jag får väl erkänna att jag blir lite orolig till en början. Magdalene är FKA Twigs första album sedan debuten 2014. Skivan inleds med Thousand eyes, en svårgenomtränglig och repetitiv sak som mest tycks vara där för att skrämma bort oseriösa lyssnare. Redan i andra låten, Home with you, mjuknar anslaget något och lyssnaren bjuds mer aktivt in i Taliah Barnetts säregna musikaliska universum.

Taliah Barnett, alias FKA Twigs, bjuder in till ett säreget universum.
Foto: Evan Agostini

Lagom till jag börjar lyssna om skivan från början igen är jag redo att förstå Thousand eyes. Magdalene är en smärre virvelvind av pop, electronica och r'n'b. Kasten är tvära, men samtidigt logiska. Det här är en skiva som växer fram i takt med att lyssnarens öron vänjer sig och anpassar sig. Det är definitivt en resa du bör göra – oavsett om du gillar vart den tar vägen eller inte.

Bästa låt: Holy terrain

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.