• idag
  15 juli
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • torsdag
  16 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bombus - Explosivt smittsamt

Skivor
PUBLICERAD:

Bombus

Vulture culture
(Century Media)

Senaste släppet var ojämnt. Det varvades med karriärens hittills slagkraftigaste dängor och med mer anonyma utfyllnader. Vulture culture känns initialt mer lågmäld i sin framtoning, men det går inte att ta miste på göteborgarnas smittsamt explosiva heavy metal-hybrid. De har etablerat ett sound som alltid framkallar ett själavårdande energipåslag. Ändå upplever jag att det är större språng mellan de där peppande riffen som Bombus har skämt bort oss med under åren.

Men sitt ner i båten, det här är bra och som vanligt läggs stor vikt på minnestriggande refränger och de rock’n’rolliga riffen används oftare än hos de flesta genrekollegorna. Riff och refräng är och förblir kvintettens trumfkort. Texttematiskt ges en världslägesrapport med fokus på mänsklig idioti, snark. Men tack och lov fortsätter Bombus att skapa vässad musik som är omöjlig att värja sig mot. Ett heavy metal-virus som jag gärna får en släng av.

Bästa låt: (You are all just) human beings

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.