Synat stadshus

Ledare
PUBLICERAD:
Gamla stadshuset.
Foto: Viktor Sunnemark

Efter Zynapps konkurs finns det all anledning att än en gång granska den så kallade stadshusaffären i Karlstad. Det var aldrig lämpligt att kommunen sålde fastigheten till underpris till ett företag man hoppades skulle bli en succé. Och nu sitter ett annat företag på huset, som inte omfattas av konkursen.

Kommunpolitiker som vill gynna företagsamheten borde känna till skillnaden mellan att vara pro-market och pro-business. Man skall skapa så generellt goda villkor som möjligt för alla företag, men låta bli att försöka särbehandla vissa bara för att man tror på en idé eller något annat. Tiden och marknaden brukar bli ett bra facit.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.