Olämpligt råd

Ledare
PUBLICERAD:
Kommunalrådet Hans Jildesten (S).
Foto: Sanna Emanuelsson

Turerna kring kommunalrådet Hans Jildesten (S) i Storfors och den nu avstängde ekonomichefen Ingela Bergare fortsätter. Det finns inga underlag för beslutet att de skulle få extra ersättningar för arbetet i Stiftelsen Björkåsen. Det undrar inte på, i kommunallagens mening betraktas stiftelsen som annan kommunal verksamhet, och det får de ju redan betalt för.

Till råga på allt förfalskade Bergare Jildestens namnteckning på den faktura hon själv skickat in från sitt företag. För det är hon nu avstängd. Men Jildesten fortsätter. Enligt kommunrevisorerna, som inlett en granskning, är det en förtroendefråga för Socialdemokraterna och kommunfullmäktige.

Och så är det, men det är likväl oerhört olämpligt att Jildesten sitter kvar och arbetar som kommunalråd som om inget hänt. Det borde S inse och byta ut honom. Men de är ju snudd på enväldiga i kommunen och gör som de vill. Det säger också en hel del om hur politiken fungerar i Storfors att sådant här beteende inte får några konsekvenser, i alla fall inte än.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.