Hoppa till huvudinnehållet

Pris delas ut på näringslivsdagen

Publicerad:
Reporter Peder Kaldal
Peder Kaldal
peder.kaldal@nwt.se
Yvonne Nilsson, näringslivsstrateg i Årjängs kommun.
Yvonne Nilsson, näringslivsstrateg i Årjängs kommun. Foto: Privat

På torsdag är det dags för årets näringslivsdag i Årjäng.

– Det är en fantastisk möjlighet att få träffa företag och skapa relationer och kontakter, säger Yvonne Nilsson, näringslivsstrateg i Årjängs kommun.

Så här svarar hon varför man anordnar en näringslivsdag:

– Dels är det en möjlighet att berätta för näringslivet i Nordmarken om vårt arbete som vi bedriver i den nya samverkansformen, dels är det en fantastisk möjlighet att få träffa företag och skapa relationer och kontakter under en eftermiddag och kväll. Sen är det kul att kunna uppmärksamma de duktiga företagare vi har i kommunen.

Vad är det som kommer att hända?

– Först kommer styrelsens ordförande Johan Västsäter att hälsa välkommen och vi berättar om det arbete som pågår inom Nordmarkens näringsliv. Vi kommer även att presentera styrelsen lite närmare. Sen kommer två lokala företagare, Patrik Ekman vd för Årjängs hotell och Magnus Jonsson som är vd för Nokalux, att berätta om sina företags utveckling och hur de ser på framtiden. Sen avslutar vi med att dela ut ett pris.

Varför är det viktigt att dela ut priser?

– Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram våra lokala företag. De företag vi lyfter fram och prisar är sådana som finns på orten, som har funnits länge och är väletablerade och som kommer att fortsätta satsa och växa. Därför är det viktigt att lyfta fram dem som goda föredömen.

– Vi delar även ut ett hederspris och Clarorna delar ut Claras specialpris.

Har det varit stort intresse för att delta under dagen?

– Ja, vi ligger på rekordmånga anmälningar, så det är ett stort intresse. Vi har till och med fått byta lokal. Primärt är det företagare som kommer, för den här dagen är till för dem, men det kommer också en del politiker och tjänstemän.

Artikeltaggar

EkonomiNordmarkens NäringslivYvonne NilssonÅrjängs kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.