Hoppa till huvudinnehållet

Mia Skäringer åter till Karlstad: "Det saknar motstycke"

Publicerad:
Mia Skäringer Lázár kommer till Löfbergs arena på lördag.
Mia Skäringer Lázár kommer till Löfbergs arena på lördag. Foto: Emma Svensson

Kristinehamns Mia Skäringer Lázár kommer till Löfbergs arena i helgen för en tredje gång med showen "Avig Maria - No more fucks to give".

Det är dryga året sedan Mia Skäringer Lázár hade premiär för sin föreställning "Avig Maria - No more fucks to give". I veckan prisades hon för att ha lyckats sälja ut Scandinavium i Göteborg hela sex gånger och Globen i Stockholm fem gånger.

Nu på lördag, den 16 november, väntar en tredje – också den utsåld på förhand – show i Karlstad.

– Jag fokuserar hela tiden på att de som kommer för att titta ska gå därifrån stärkta, berättade Mia Skäringer Lázár i en intervju med NWT inför det första Karlstadsdatumet.

– Stärkta i sina egna liv. I slutändan handlar inte det här så mycket om mig. Visst, det är klart att det är gôtt att få den här bekräftelsen, men det är samtidigt otroligt mycket stress och nervositet inblandat.

Foto: Annika Berglund

"Helt galet"

Totalt har föreställningen som regisserats av Helena Bergström lockat drygt 300 000 besökare runt om i landet. Publiksiffran i Karlstad kommer med helgens föreställning att landa på 21 000.

– Det saknar motstycke. Helt galet fantastiskt, säger Lennart Åhs på Great event of Karlstad som är medarrangör.

Den enda artist han kan erinra sig ens hamna i närheten av Mia Skäringer Lázárs publiksiffror är en serie spelningar som gjordes med Sven-Ingvars i början av 00-talet. De lockade totalt 16 000 till arenan över två kvällar.

– Värmlänningar, den gemensamma nämnaren på publikrusning i Karlstad, skrattar Åhs och konstaterar:

– Det är en ynnest att få arbeta med Skäringers show. Här finns ett underifrånperspektiv, det är ingen traditionell marknadsföringsapparat som fyllt arenan, det har växt fram en känsla av att "man ska bara dit". Biljetterna har sålt oerhört snabbt.

Mia Skäringer Lázár på scenen i "Avig Maria - No more fucks to give".
Mia Skäringer Lázár på scenen i "Avig Maria - No more fucks to give". Foto: Annika Berglund

Toppbetyg

NWT:s recensent Linnea Eriksson delade ut toppbetyg vid det första Karlstadsbesöket och avslutade med meningen: "Stående ovationer tyder på att vi inte bara är redo, utan att vi längtar efter denna råa och ocensurerade feminism, som ruskar om gamla föreställningar".

För en dryg vecka sedan skrev Mia Skäringer Lázár ett inlägg på sitt Instagramkonto där hon bland annat berättar om ångesten inför att gå upp på scenen:

"Ångrar allt varje kväll. Varför gör jag det här? Dödsångesten klöser mig i ryggen vid sminkspegeln. Blodet stelnar och magen rasar. Jag säger det varje kväll."

Vidare skriver hon:

"Skärp dig Skäringer. Det handlar inte om dig. Det är mycket större än så. Det är min lugnande ramsa. Sen går tåget. Sen kommer ni. Publiken. Jag hör myllret i mina hörlurar. Era röster. Er förväntan. Om ni visste vilken kärlek som fullkomligt pulserar ur er. Som blåser rakt igenom mig. Ni kanske inte tror jag ser er. Var och en. Men jo, jag känner er. Jag känner varje stad. Varje enskild känsla."

Turnén "Avig Maria - No more fucks to give" avslutas i Kristianstad den 30 november. Mia Skäringer Lázár är också aktuell i TV4:s "Solsidan".

Artikeltaggar

Avicii ArenaKarlstadLennart ÅhsLöfbergs ArenaMia SkäringerNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.