Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadsstudenter kan få pris

Publicerad:
Emma Söderlind och Andreas Backlund deltar i en kreativitetstävling med ett högt förstapris.
Emma Söderlind och Andreas Backlund deltar i en kreativitetstävling med ett högt förstapris.

Karlstadstudenterna Emma Söderlind och Andreas Backlund tävlar i kreativitet på fredag. Förstapriset är hela 250 000 kronor.

Samarbetet mellan Karlstads universitet och svensk stålindustri fortsätter genom "CRE8 the Future". På fredag, 15 november, arrangeras årets upplaga av kreativitetstävlingen där åtta studentlag från hela Sverige ska bidra till utveckling av stålindustrin.

Andreas Backlund och Emma Söderlind från Handelshögskolan vid Karlstads universitet ingår i ett av lagen tillsammans med studenter från Mittuniversitetet och Uppsala universitet. Det lag som vinner får ett stipendium på 250 000 kronor.

– Vi som ingår i laget studerar till biomedicinsk analytiker, jurist, civilekonom, industridesigner och själv läser jag internationella affärer, så jag tror att blandningen ger oss stora möjligheter i tävlingen, säger Andreas Backlund i ett pressmeddelande.

Taggad

– Jag är jättetaggad! Jag vill ju tro att våra chanser är goda, men det är ju åtta starka lag inklusive vårt. På förhand vet jag inte så mycket om modernt stål, men det är ju kul eftersom det efterfrågats lag med deltagare som läser olika utbildningar, säger Emma Söderlind som läser femte terminen på juristprogrammet.

Karlstads universitet har tillsammans med Drivhuset i Karlstad utvecklat kreativitetstävlingen där lag med fyra-fem studenter tävlar i en skarp utmaning som ett företag eller en organisation har.

Tävlingen genomförs på Jernkontoret i Stockholm. Lagen pitchar sina idéer för juryn gruppvis. Efter pitcharna överlägger juryn och väljer ett vinnande team.

Kreativitet behövs

– Stålindustrin är innovationsdriven och den globala konkurrensen hård. Vi behöver ha kreativa processer och kreativa medarbetare, CRE8 the Future är ett bra sätt att utveckla oss inför framtiden, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret som är den svenska stålindustrins branschorganisation.

Tävlingsdagen leds av Cindy Bråtenfeldt och Patrik Bångerius från avdelningen för externa relationer vid Karlstads universitet.

Artikeltaggar

DrivhusetHandelshögskolanJernkontoretKarlstads universitetNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.