Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Pez snart förbjudet

Publicerad:
Byrån kan nu avslöja att det går att stoppa patroner till salongsgevär i barnens Pez-automater.
Byrån kan nu avslöja att det går att stoppa patroner till salongsgevär i barnens Pez-automater. Foto: M Malafronte/New Haven Register/AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Första offret för Dambergs förbud kommer vara en intet ont anande mormor som handlat lördagsgodis till barnbarnen och fastnat i en razzia utanför Ica.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) har investerat stor politisk prestige i förslaget på att göra vapenmagasin licenspliktiga och därmed förbjudna för gemene man. Förbudet ska stoppa magasin från gängen, heter det. Trots det har inrikesministern inte kunnat visa på ett enda fall där rättegångsbalkens beslagsregler inte varit tillräckliga för att ta magasin från gängkriminella.

Byrån kan nu avslöja att det går att stoppa patroner till salongsgevär i barnens Pez-automater. Eftersom förslaget inte innehåller någon vattentät definition av ett magasin så misstänker Byrån att första offret för Dambergs förbud kommer vara en intet ont anande mormor som handlat lördagsgodis till barnbarnen och fastnat i en razzia utanför ICA. Alltmedan gängen fortsätter att skjuta fritt om nätterna.

Frispelande minister?

Sedan den 1 oktober är statsrådet Ardalan Shekarabi (S) socialförsäkringsminister, och inte längre civilminister. Man kunde då ha väntat sig att ansvaret för spelmarknaden skulle övergå till hans efterträdare Lena Micko (S). Men icke.

Det är dock högst oklart om det är Shekarabi som är alltför fäst vid spel eller Micko som är så rädd för dobbleriet att hon inte vill ta över.

Moderat vålnad

Det spökar i riksdagshuset, skrev den moderata trotjänaren Beatrice Ask på Facebook dagarna innan allhelgona. Radion i arbetsrummet på riksdagen hade dragit igång utan anledning.

Byrån ser dock en enklare förklaring – det är gamla moderater som spökar och går igen för att höja försvarsanslagen ytterligare.

Sötebrödsdag

Polisens dag infaller den 29 augusti, även om många nog skulle tro att det snarare var 1 april eftersom det lätt stereotypt anstrukna Polisförbundet köpte in tusentals munkar till firandet. Om de ackompanjerades av billigt kaffe från närmsta sylta och korv med mos förtäljer dock inte historien.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Ardalan ShekarabiBeatrice AskBubbel från ByrånFacebookLena MickoMikael DambergPolisenSigneratVapen