New York Times skriver om Glaskogen

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
New York Times skriver om Glaskogen och tipsar om besöksmål i kommunen och Värmland.
Foto: Jens Magnusson
Ansedda New York Times publicerade nyligen ett reportage om Glaskogen under rubriken "Hur man utforskar ett av Sveriges mest fridfulla naturreservat".

"Glaskogen erbjuder över 80 sjöar, mer än 280 kilometers vandringsleder – och närheten till andra härligt lågmälda attraktioner" – så inleder ansedda New York Times ett reportage om Glaskogen där tidningen också tipsar om ställen att bo och äta på.

Det är inte första gången utländska medier skriver om Arvikas naturturism. I våras skrev brittiska The Guardian ett långt reportage om turism mellan Stockholm och Oslo där Arvika lyftes som ett gott exempel på fin naturturim. Även tyska Brigitte har gjort ett långt reportage om naturreservatet Glaskogen, vilket också New York Times fokuserar på.

New York Times skriver att Glaskogen erbjuder "allt man kan föreställa sig när man tänker på den skandinaviska vildmarken, med älg, rådjur och harar som strövar omkring fritt".

Bo kan man exempelvis göra på Guesthouse Eleven i Jössefors, Ulvsby Herrgård i Sunne eller Naturbyn i Långserud, skriver New York Times. När det gäller mat tipsar tidningen om Kaffekvarnen i Klässbol, Vita Älgen i Åmotfors och Café Carl i Glaskogen. Vidare får också Klässbols Linneväveri, Arvika Konsthantverk och Mårbacka får fin reklam när New York Times tipsar att de är värda ett besök.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.