• idag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -3°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Utan utveckling hade Karlstad varit...Forshaga!

Insändare | Muminlandet
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
God Helg-tornet är ett landmärke i Forshaga. Utan sasningar, som på en Muminpark, hade Karlstad fortfarande varit i Forshagas storlek. Anser insändarskribenten.
Foto: Fredrik Karlsson
Ursäkta övriga Värmland, tôligt med ännu ett Mumininlägg på insändarsidan. Men kan inte låta bli. Borde egentligen finnas minst 1000 saker som är viktigare än att det blir ett Muminland på Skutberget.

Men dessa konservativa bakåtsträvande Muminmotståndare förtjänar att få lite mothugg också. De tror de talar för hela Karlstad och Värmland om att ingen vill ha detta spektakel. De anser att de blir av med Skutberget.

Men kom igen - ta er tid och kolla kommunens tydliga karta över planerade området. Det är en bråkdel av Skutberget som tas i anspråk. Och dessutom den bråkdel som är helt värdelös. Gammal golfranch och hela skuggsidan upp till motionsanläggningen. Som knappast har varit tillfredsställande för någon större skara de senaste 25 åren.

Jag och många med mig ser väldigt positivt på att Karlstad utvecklas. Det måste så få göra i en stad i storlek som Karlstad, för att staden ska få växa ytterligare och vara attraktiv för folk att välja att bo här.

Tips: gå in på gi.karlstad.se och se på flygbilder över Karlstad ända tillbaka från 1929. Då ser ni att Karlstad har utvecklats enormt fint genom åren (med undantaget för missödet med att placera industriområde på Örsholmen/Lamberget).

Hur hade det gått med Karlstad om alla ni Karlstad livskvalitet hade fått bestämma över Karlstad från 1929? Då hade Karlstad 2019 knappt varit större än vad Forshaga är idag. Är det så ni vill ha det? Bo i en små kommun utan nåt särskilt utbud på nöjesliv eller arbetstillfällen. Då tycker jag det är läge att ta sitt pick pack och flytta ut från Karlstad nu.

Bosätt er t.ex på Arnön utanför Väse och blicka ut över den fina Vänervy som finns där. Och där slipper man även se på det fula Skoghallsverket som ryker hela dagarna.

Tycker det är väldigt positivt att någon vill lyfta Skutberget till en ny nivå. Ta den in i 20-talet! Skog och natur i alla ära det kommer finnas kvar och det finns i hela Värmland.

Johan på Rud

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.