• idag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Min sommar i Värmland

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jag vet inte om ni brukar läsa New York Times, men det får man väl ändå säga är en hyfsat seriös och anständig tidning i det oanständiga tidevarv som är USA i tiden kring 2016 och framåt mot våra dagar.

I tisdags publicerade de en stort upplagd hyllning av... trumvirvel... Jösse härad.

Ja, faktiskt. Jag är ändå inte förvånad. Jösse härad i trakterna runt Arvika är inget område man skojar bort vad gäller skönhet, stil, klass och värdighet. Och snygga älgar. Det gjorde inte New York Times heller. Det här var blodigt allvar. Och ren poesi.

Jag brukar så här års göra min egen hyllning av Jösse härad.

2013 gjorde jag den första. Jag kallade den Världens Första Instagramkrönika.

Sen dess har jag fortsatt att påminna alla värmlänningar varje höst om att det faktiskt var en sommar även i år.

Och att det kommer en ny sommar i Värmland om bara några få månader.

Jag brukar göra det genom att publicera mina bästa bilder från sommaren i Värmland. Den var som vanligt fantastisk i år och jag brukar hänga med några olika generationer där och göra en del utflykter till olika företeelser av större eller mindre dignitet.

En av resorna i år gick till Mangskog och det Fröding kallade Världens Vackraste Landsväg mellan hans syster i Slorud och Mangskogs prästgård.

Det var fint som synden. Särskilt stenbroarna.

Jag är lite osäker på om Fröding egentligen sa att det var världens vackraste promenad. Eller möjligen bara Värmlands. Men sanningen är väl att Fröding och New York Times var inne på samma linje; det är ingen större skillnad.

Inte på Frödings tid. Inte på New York Times.

Veckans tv-serie

Nu har säsong två kommit på Netflix av The Kominsky Method med Michael Douglas huvudrollen och den är fullständig sanslöst ljuvlig och rolig.

Jag vet inte om jag fick så många efterföljare egentligen men Instagram är ju större än nånsin och alla svenska influensers värda namnet – och diverse sponsorsmutor hjälpligt förklädda till diskreta skyltar om ”samarbeten” – jobbar ju med Instagram.

Min enda sponsor är NWT.

Det är jag nöjd med. Många har försökt muta mig (ja, inte jättemånga kanske...) men jag säger nej.

Precis som Charlotte Kalla är jag emot sponsring från spelbolag och eftersom de är de enda som vill muta mig så får det vara. Så det så.

(Vill ni läsa hel hyllningen av Jösse härad i New York Times – gå in på nytimes.com och sök på ”Arvika”.)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.