Hangarfartyg modell Ford

Signerat
PUBLICERAD:
Hangarfartyget USS Gerald R Ford togs i bruk 2017.
Foto: Steve Earley/The Virginian-Pilot/AP

Den amerikanska flottans modernaste hangarfartyg heter USS Gerald R Ford och det är lite störande. Inget större fel på Ford, men den kortvarige 38:e presidenten har knappt gjort något större avtryck i historien. Andra hangarfartyg har namngetts efter bland andra Reagan, Eisenhower, Truman, Lincoln och Bush den äldre.

Ett bättre val hade väl varit Richard Nixon, som, alla brister med Watergate till trots, i alla fall haft stor betydelse. Men så kontroversiell han var och är så kommer det väl aldrig på fråga. Lyndon Johnson då? Han har redan fått namnge en jagare. Och en ubåt är till och med döpt efter Jimmy Carter, som faktiskt varit ubåtsofficer.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.