• idag
  1 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Wolfbrigade - Ett västgötskt punkfenomen

Skivor
PUBLICERAD:

Wolfbrigade

The enemy: reality
(Southern Lord/Sound Pollution)

Håll i hatten! Redan efter öppnande Sum of all vices är jag såld på vargbrigadens senaste giv. Senaste fullängdaren Run with the hunted var ett veritabelt glädjeämne och The enemy: reality har samma krokande potential. Tyngd och punkighet möter kaxiga melodier och bärande riff.

Veteranen från Skaraborg släpper sin tionde fullängdare och vägrar att dra ner på takt och finessfull innovation. Deras metalpräglade hardcore punk är sockrad med traditionell d-takt och den sköna genreblandningen samlas under benämningen Lycanthro punk.

Micke Dahls sträva stämma spottar ut minnesvärd refräng efter refräng och bäst klingar The wolfman, Nightmare of wolves och Human beast. Känns som den språkliga röda tråden är funnen. Det här är musik som vill framåt och skyr stagnation, snacka om att devisen punkröj har ett stående soundtrack. Kids, skit i all onödig energidryck och kör en runda Wolfbrigade istället.

Bästa låt: Hammer to the skull

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.