The Tarantula Waltz - Det sliter i hjärtat, i det tysta

Skivor
PUBLICERAD:

The Tarantula Waltz

Kallocain
(Sony/Razzia)

1940 kom Karin Boyes klassiska roman Kallocain ut, en dystopisk samhällsskildring omsvärmad av mänsklighet och värme. 2019 släpper The Tarantula Waltz sitt eget sanningselexir Kallocain.

The Tarantula Waltz är Marcus Svenssons artistalias och bakom hans femte album Kallocain skaver såren från plötsliga livsförändringar. Förändringar som behövde luft och historier som behövde berättas. Inte nödvändigtvis för att andra behöver höra dem, snarare att han själv behöver berätta dem. Albumets sound är väl utbroderat, svävande och har på många sätt fångat gospelns själ i ekande toner från dåtid och nutid.

Dynamiken i High Are So Highs blöder öppet i både text och imponerande ackompanjemang. En intressant uppbyggnad som för tankarna till alltifrån r’n’b, gospel och svärtad svensk pop. I One With Nothing fortsätter den mäktiga dynamiken att växa samtidigt som The Tarantula Waltz sjunger “I heard the wind whisper, fuck off” inbäddat i gitarrer från wild wild west och porlande slagverk. Kallocains sätt att växa känns i kroppen. Det sliter i hjärtat, i det tysta. I det som kommer fram när en människa behöver vända ut och in på sig själv.

Bästa låt: One with nothing

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.