Sara Parkman - Borde träffa i princip alla

Skivor
PUBLICERAD:

Om Sara Parkman hade valt en mer lukrativ genre än folkmusiken gissar jag att hon nog vid det här laget redan uppnått världsherravälde.

Det finns så många saker med Parkman att göra vågen för, men ska vi kanske börja med att hennes röst är något av det klaraste i Sverige? Trots att vissa spår är ordlösa är rösten hela tiden det främsta instrumentet.

Parkmans biografi skvallrar om att hon har en klassisk folkrörelsebakgrund. Född in i Svenska kyrkan, utbildad på folkhögskola och flera gånger anlitad av Riksteatern för omfattande scenkonstturnéer har Parkman utvecklat ett tilltal som borde träffa i princip exakt alla. Det är publikfriande och vasst utan att bli det minsta profant.

Bästa låt: Vreden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.