Robin Press om påhoppen under tiden i Karlstad

Publicerad:
Efter det som hände i Karlstad håller sig Robin Press borta från sociala medier. Men trots det otrevliga som hände kan han mycket väl tänka sig att återvända till Färjestad. Just nu gör han succé och har mest istid av alla i Finland. Foto: FREDRIK KARLSSON

Nye backen Robin Press fick löpa gatlopp i sociala medier under sin första säsong i Färjestad förra vintern.

Han lärde sig av läxan.

– Det är klart att man mår dåligt. Om jag ens läser något på sociala medier numera så är det extremt lite. Nu lyssnar jag istället bara på sådana som kan hjälpa mig på isen, berättar han.

Den förre FBK-backen gör just nu succé i finska ligan, där han har mest istid av alla.

Men trots det tråkiga som hände utanför isen och i sociala medier i Karlstad kan han nu mycket väl tänka sig att återvända en dag.

– Absolut. Jag trivdes jättebra både i Färjestad och i Karlstad.

Robin Press har förstås samma åsikt som FBK:s general manager Peter Jakobsson (se annan artikel) om övertrampen i sociala medier.

"Finns gränser"

– Det är klart att man mår dåligt av sådant Det är helt okej att ha en åsikt men det finns gränser för vad man får och ska skriva. Nu har jag också lärt mig att det finns vissa i sociala medier som tycker att precis allting är negativt så nu bryr jag mig extremt lite.

I Karlstad gick det dock aldrig så långt som under Robins tid i Södertälje.

– Då blev det tumultartat till slut. När vi hade spelat katastrofalt dåligt kom det fram folk på gatan och var otrevliga. Det hände aldrig i Karlstad, som tur var.

Jakobsson: Drevet i sociala medier tvingade bort Robin Press

Men det räckte mer än väl med drevet i sociala medier.

– Numera bryr jag mig extremt lite om sådant. Finns ingen anledning att lyssna på de som inte kan hjälpa mig på isen.

Mest istid i Finland

Nu leker hockeylivet igen. Robin får massor av istid i Lukko och finska ligan. På 18 matcher har han gjort elva poäng (4+7) på 18 matcher. I FBK blev det 10 (2+8) på 40 matcher. Han är alltså bättre på den punkten redan nu.

– Fast räknat i istid har jag redan spelat mer än vad jag gjorde i Färjestad på hela förra säsongen. Fast där hade vi en grym backuppsättning. Den bästa i SHL, så konkurrensen var stenhård om platserna. Bara att ha kontrakt med FBK, och träna i den hårda miljön där, var ett bättre alternativ än mycket annat. Jag ångrar mig inte.

Kontraktet med Lukko är på ett år, plus ett optionår.

Hoppas på bättring

Vem vet, kanske är han tillbaka i FBK så småningom. Peter Jakobsson hade faktiskt ett snack med Robin på fredagen.

Nu hoppas Robin, liksom Jakobsson, att folk ska besinna sig och tänka på vad de skriver i sociala medier i fortsättningen.

– Även om man försöker hålla sig borta från att läsa, så slinker det igenom ibland och man ser det ändå.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyRobin PressSHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare