Linda Pira - En debut att vänta på

Skivor
PUBLICERAD:

Linda Pira

Legendarisk
(Sony)

Hon har hängt med ganska länge nu, Linda Pira. Ändå är Legendarisk hennes albumdebut. Efter genombrottet med ep:n Matriarken hade hon svårt att hitta rätt. Hon spelade in ett album, men stoppade det alldeles innan det gavs ut. Efter att ha dragit sig undan en tid är Pira nu tillbaka med förnyad glöd – och det hörs. Det är självsäkert, men det känns aldrig som musik enkom skapad för att bevisa något.

Legendarisk smyger sig på mig lite. Det är en kort skiva, men det känns ändå som en lång kreativ resa.

Linda Pira albumdebuterar.
Foto: Christine Olsson/TT

På singeln Alla rätt visar hon upp vilken bra rappare hon är, och skönt svängiga Gang gang hade gärna fått vara lite längre. Allra bäst är det i Show för publik, om fasaderna folk bygger upp på sociala medier. Förhoppningsvis sitter inte nästa skiva lika långt inne, nu när vi fått mersmak. Legendarisk är en alldeles utmärkt albumdebut – sent omsider.

Bästa låt: Show för publik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.