Klabbes bank - Medryckande och glädjeframkallande genrelekar

Skivor
PUBLICERAD:

Klabbes bank

Bnk
(Hoob Records)

Att kalla det Klabbes bank gör för fusionsjazz är att göra det enkelt för sig. Men i princip är det vad det är. En fusion av jazz, pop, electronica och lite rock. Vilken av genrerna som tar överhanden varierar från låt till låt, men på något märkligt vis hålls allt ihop till en fantastiskt njutbar helhet som i stunder är både ömsint lågmäld, studsigt svängigt och lättsam.

Det sex man starka bandet leds av Säffle-sonen Klas-Henrik Hörngren. Det är han som är Klabbe, helt enkelt. Tillsammans skapar sextetten musik som inte liknar något annat. Bnk är svår att sluta lyssna på, från inledande, jazzigt mjuka Don’t rock the boat to armageddon, till rockdrivet i Midi 2 och det studsiga svänget i Studs. Det är säreget, men samtidigt förvånansvärt lättillgängligt. Klabbes bank gör mig på gott humör, helt enkelt.

Bästa låt: Studs

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.