Hoppa till huvudinnehållet

Gyllene Tiders bokslut

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sommarens sista sväng med Gyllene Tider var givetvis en förväntat nostalgisk historia, men desto roligare var att konstatera hur fräscht och tight och hungrigt det ändå lät.

Många låtar fick sin definitiva tolkning vilket om något är ett bevis på GT:s styrka. Visst är det här en souvenir från sommaren 2019, men det är också ett bokslut och ett testamente till eftervärlden. De olika skivutgåvorna har lite olika låturval men oavsett vilken man väljer är det en hitkavalkad som det lär dröja innan vi upplever igen här i landet.

Det blir stundom lite tunnare, som i ett par låtar från Samma skrot och korn, men å andra sidan är Det hjärta som brinner och Flickan i en Cole Porter-sång magnifika och Per Gessles röst är, faktiskt, bättre än någonsin. Det finns redan några samlingsalbum med Gyllene Tider men jag har svårt att se att man behöver någon av dem nu, annat än som referensmaterial.

Bästa låt: Det hjärta som brinner

Artikeltaggar

Gyllene TiderKonserterPer GesslePop och rockSkivor