Fantasilös skattehöjning

Ledare
PUBLICERAD:
Fel i Grums.
Foto: Peder Kaldal

Den socialdemokratiskt styrda kommunen Grums kommer att brottas med ekonomiska problem, och därför blir det besparingar nästa år. Bland annat skall Skruvstads skola stängas. Men det blir också en ordentlig skattehöjning på 48 öre, enligt kommunalrådet Leif Haraldsson (S). Så typiskt fantasilöst av S att ta till skattehöjarvapnet som inte löser något på sikt.

Värre är att den eviga moderata oppositionen i Grums tydligen köper resonemanget. Judith Kisch (M) tycker det däremot är fel att stänga Skruvstads skola – med 34 elever. Det minsta man borde förvänta sig av moderater är att de i alla fall inte vill höja skatten.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.