Hoppa till huvudinnehållet

Här försvinner kopparnätet nästa år

Publicerad:
I takt med att fibernätet byggs ut, avvecklar Telia kopparnätet. Nästa år klipps kopparn på flera orter i FT-området.
I takt med att fibernätet byggs ut, avvecklar Telia kopparnätet. Nästa år klipps kopparn på flera orter i FT-området. Foto: Filip Kowalski

Nästa år försvinner det gamla kopparnätet på fem orter i Hällefors kommun. Dessutom försvinner det på ett ställe i Filipstads kommun.

Telia arbetar med att bygga ut fiber- och mobilnätet. Därmed kommer det gamla kopparnätet att avvecklas efterhand. Samtliga berörda abonnenter ska få information i god tid från sin operatör om detta, lovar företaget.

De flesta kunderna kommer att erbjudas tjänster via mobilnätet istället. Om det finns möjlighet kan kunderna välja mellan fiber- eller tjänster via mobilnätet.

Fem orter

Nästa år kommer kopparnätet att försvinna på fem orter i Hällefors kommun:

• 31 maj berörs 45 abonnenter i Hjulsjö och Älvestorp.

• 30 september berörs 20 abonnenter i Loka.

• 30 november berörs 61 abonnenter i Bredsjö och Sikfors.

Som FT tidigare har berättat berörs även Brattfors i Filipstads kommun nästa år. Där stängs det gamla kopparnätet ned den 31 maj.

I Storfors berörs Kväggestorp och Sandsjötorp, där kopparnätet klipps den 31 maj.

Artikeltaggar

ÄlvestorpBrattforsBredsjöHälleforsHällefors kommunHjulsjöLokaNyheterSikforsStorforsTelia

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.