Victoria Svanberg och Lettlands president välkomsttalade på mediekonferens i Riga

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
NWT-gruppens Victoria Svanberg välkomsttalade på mediekonferensen Reinventing Media Business i Riga, Lettland. Till höger SSE Rigas rektor Anders Paalzow och Lettlands president Egils Levits.
Foto: Robin Sonesson
NWT-gruppens delägare och styrelseledamot Victoria Svanberg invigde på onsdagen tillsammans med Lettlands president Egils Levits och Handelshögskolan i Rigas rektor Anders Paalzow Reinventing Media Business i Riga, Lettland.

Den internationella mediekonferensen har föreläsare från olika delar av världen, bland annat finns Financial Times och Washington Post representerade i talarlistan.

NWT-gruppen via Anderstiftelsen är en av arrangörerna bakom eventet.

Lettlands president Egils Levits tackade i sitt tal Anderstiftelsen för det mångåriga stödet till svenska handelshögskolan och till det mediecenter som skolan har byggt upp.

Victoria Svanberg framhöll i sitt anförande att för ett medieföretag med kärnuppdraget att bedriva lokal journalistisk som är viktig för demokratin i Sverige är det också naturligt att stödja mediecentret i Riga som har till uppgift att stödja utvecklingen av oberoende medier i Baltikum och Östeuropa.

– Stiftelsen har inte bara stöttat utbildningen i undersökande journalistisk utan även utbildningen i ledarskap för att kunna skapa hållbara affärsmodeller för medieföretag, berättade Victoria Svanberg.

Lettlands president Egils Levits välkomsttalade och hälsade de 130 gästerna välkomna.
Foto: Robin Sonesson
Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.