Hoppa till huvudinnehållet

R.K.Queen vann direkt efter uppehåll

Publicerad:
Paw Mahony tränar R.K.Queen. Foto: Kristina Green

Det blev en värmländsk seger på Solvalla under onsdagskvällen.

Den kom innan V86-loppen och togs av comebackande R.K.Queen.

Det är Paw Mahony som tränar R.K.Queen men den här gången var det Ulf Ohlsson som satt i sulkyn.

Från sitt innerspår kunde inte R.K.Queen försvara ledningen i startrusningen men efter ett halvvarv kunde hon överta ledningen i en öppning på 11,2/500 meter.

Efter ett inledningsvarv på 14,8 blev R.K.Queen rejält utmanad till slut och hon vann knappt men ändå säkert före First Mel Hope på det nya rekordet 14,3 över kort distans.

Det här var den sjunde starten för R.K.Queen och den fjärde segern.

Som vid flera tillfällen under de senaste veckorna blev det svårspelat på V86 och den här gången var det ingen som hade åtta rätt.

Spetsvinst för Andersson

Mikael J Andersson vann den tredje avdelningen med Very Good Z.S. från spets, knappt före en vasst spurtande Liza With a Z.

– Jag såg henne i den senaste starten när hon var väldigt het och drog iväg i spets men den här gången var hon mycket lugnare, sa Andersson.

Svårigheterna på V86 började redan i den första avdelningen. Här blev det rejäl fart i inledningen av loppet och det gynnade starke och entaktade Pacific Face som fick fina tredje par utvändigt trots att han hade dubbla tillägg.

Det blev tre rejäla överraskningar till på V86 genom Västerbo Lexington, Global Tuxedo och Digital Science.

Omgångens största favorit var Gargamel Sisu och han motsvarade det förtroendet. Från ett sjundespår tog han spets och vann säkert före en mycket vasst avslutande Karat Band.

– Han vann efter ett tufft lopp senast, men nu blev det enklare. Hästen har jättefin form och hade tussarna kvar, sa Jorma Kontio.

Efter spurten med Karat Band visade Åke Lindblom att fler hästar i stallet är i fin form genom att vinna den sista avdelningen med Tonique.

Artikeltaggar

ÅbyMikael J AnderssonPaw MahonySolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.