Hoppa till huvudinnehållet

Då inleds bygget av hotell och bostäder vid Karlstad CCC

Publicerad:
Karlstadhus planerar för 130–140 nya bostäder öster om Karlstad CCC. Så här kan området komma att se ut.
Karlstadhus planerar för 130–140 nya bostäder öster om Karlstad CCC. Så här kan området komma att se ut. Foto: Skiss: Mondo arkitekter

Nyligen vann detaljplanen för Hyttan 16 och 18 med flera laga kraft. Därmed kan Storebrand fastigheter bygga hotell och bostäder bredvid Karlstad CCC och Karlstadhus kan uppföra flerfamiljshus på tomten intill.

– Det är inte uteslutet att det blir byggstart 2020.

Det säger Marita Loft, vd för Storebrand fastigheter.

I början av september avslog mark- och miljödomstolen bostadsrättsföreningen Braxens överklagande av den nya detaljplanen för Hyttan. Domstolen ansåg att de boende får tåla den planerade förtätningen av området.

Det gör att det är fritt fram för Storebrand fastigheter som äger Karlstad CCC att på tomten som i dag fungerar som parkeringsdäck genomföra sina planer på ett nytt hotell som skulle kunna få upp till 250 rum. Alternativet är färre rum och även en bostadsdel.

– Vi har inga omedelbara planer på att söka bygglov utan är i en utredningsfas. Vi tittar på bland annat tekniska och legala frågor och på hur projektet ska utformas, säger Marita Loft.

Storebrand fastigheter vill bygga ett hotell och kanske även bostäder på parkering intill Karlstad CCC.
Storebrand fastigheter vill bygga ett hotell och kanske även bostäder på parkering intill Karlstad CCC. Foto: Christer Wik

Storebrand fastigheter har ännu inte bestämt om det både blir hotell och bostäder eller bara ett hotell på tomten.

– Det beror på hur fastighetsmarknaden utvecklas.

Kan det bli en byggstart nästa år?

– Det är inte uteslutet att det blir byggstart 2020, men det är kanske inte troligt. Vi har så mycket planläggning kvar. Vi räknar med ett par års byggtid.

Hur ser du på behovet av fler hotellrum i Karlstad?

– Karlstads hotellmarknad har gått bra de senaste åren och samtidigt är läget intill Klarälven väldigt fint, säger Marita Loft.

Samtidigt planerar Karlstadhus för att på granntomten åt öster genomföra ett större bostadsprojekt.

– Ja, vi ska bygga 130–140 nya lägenheter i tre nya flerbostadshus, två på dagens p-däck och ett bredvid det.

– Dessutom ska vi bygga på ett befintligt hus på Nygatan med ett par våningar och i projektet ingår även olika lokaler på tillsammans cirka 2 500 kvadratmeter, säger vd:n Janne Gustafsson.

– Vi håller på och ritar för att få fram rätt modell för området.

När räknar ni med att dra i gång satsningen?

– Kanske under hösten 2020 och byggtiden blir 1,5 år. Tanken är att både bygga bostadsrätter och hyresrätter.

Artikeltaggar

Bostad och byggenJanne GustavssonKarlstad CCCKarlstadhusMarita Loft

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.