Hoppa till huvudinnehållet

Ett feministiskt hejarop till Karlstad

Publicerad:
Det handlar om den första kvinnan på jorden. Foto: Hedda Axelsson

Teaterföreställningen "Lilith – ett feministiskt hejarop från den första kvinnan på jorden” kommer för två föreställningar till Karlstad.

Bakom uppsättningen står mimartisten och skådespelaren Isabelle Boström och föreställningen berättar genom rörelse, röst och text om urmyten kring Lilith.

– Lilith är en bortglömd berättelse om kvinnan som fanns i Paradiset innan Eva. Lilith är skapad ur samma jord som Adam. Men hon är för stark, kräver jämlikhet och ifrågasätter både Adam och Gud. Så Lilith lämnar Paradiset och blir ersatt av ett revben. Hon står för urkraft, mod och lekfullhet och är högaktuell just nu, skriver Isabelle Boström till NWT.

– Efter metoo behöver vi kraft och energi för att fortsätta kampen mot ett jämställt samhälle. Jag hoppas att den här myten kan inspirera oss.

Isabelle Boström är uppfödd i Karlstad och utbildad i Stockholm. Medverkar med musik i föreställningen gör Frida Holmgren, också hon från Karlstad.

De två föreställningarna ges på Folkteatern Järnet på Gjuteriet i Karlstad under helgen 9 - 10 november.

Artikeltaggar

Café GjuterietDansKarlstadNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.