Bubbel från Byrån: Polisiärt vapenhaveri

Signerat
PUBLICERAD:
"Flytta på dej", sjunger Alina Devecerski i popdängan med ett par år på nacken. Samma sak borde gälla elever i skolan, skriver Byrån.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Ett tips från coachen skulle kunna vara att exempelvis Polisens rättsavdelning ägnar mindre tid åt att skissa på ständigt nya inskränkningar för skyttar, samlare och jägare, skriver Byrån.

I Svenska Dagbladet har publicerat en lång serie om skjutvapnens väg till kriminella. I ett reportage (23/10) noterades att en vapenhandlare under tre års tid kunna sälja över 300 vapen till kriminella. Vän av ordning undrar hur detta har kunnat fortgå. Polisen ska enligt vapenförordningen inspektera varje vapenhandlare varje år.

Ett tips från coachen skulle kunna vara att exempelvis Polisens rättsavdelning ägnar mindre tid åt att skissa på ständigt nya inskränkningar för skyttar, samlare och jägare och lite mer på att faktiskt uppfylla de viktiga kontrollfunktioner de anförtrotts av samhället.

Ohängd ungdom

”Flytta på dej”, sjunger Alina Devecerski i popdängan med ett par år på nacken. Samma sak borde gälla elever i skolan. Att de ska flytta på sig, vid tillsägelse, alltså. En incident som nu har gått till Högsta domstolen gäller just det.

Statliga barn- och elevombudet har stämt skolan på tiotusen riksdaler, för att en elev som vägrade flytta på sig blev bortlyft av en lärare. Ifall någon tvivlat så är svaret ”statlig aktivism” på frågan varifrån lättkränktheten kommer.

Lågt hängande frukt

Ibland är det svårt att vara sosse, skriver S-politikern Åsa K Björkmarker på Twitter. Hon beklagar sig över att Socialdemokraterna fokuserar på invandringen samtidigt som turkiska styrkor dundrar på mot kurderna.

Byrån noterar en enkel lösning på Björkmarkers problem. Lämna.

Parti för missar

När Centerpartiet höll partistämma duggade det tätt med motioner om vildsvin, älgar och vargar. Skralare var det med motioner om lant- och husdjur. Bara en motion om katter hade inkommit.

Byrån misstänker att det beror på att Centern svängt, från att vara ett parti för den med kossor till ett för storstadsbon med missar.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.