Hoppa till huvudinnehållet

Ny uppvisning av Jokke Ålj

Publicerad:
Jokke Ålj imponerade på nytt tillsammans med sin tränare Per Ludvig Nilsen.
Jokke Ålj imponerade på nytt tillsammans med sin tränare Per Ludvig Nilsen. Foto: Lennart Kihlman

Hur bra är egentligen Per Ludvig Nilsens kallblod Jokke Ålj?

Efter utklassningssegern på Färjestad den 21 oktober blev det en ny uppvisning på samma bana under fredagen.

– Han mötte bättre hästar nu men det är en våldsam kapacitet i honom, sa Nilsen.

Jokke Ålj vann ett breddlopp på Färjestad vid det förra besöket och att det nu handlade om ett V65-lopp spelade ingen roll utan det blev en ny lätt seger.

Vid den första segern på Färjestad kördes Jokke Ålj till ledningen 900 meter från mål och den här gången 100 meter senare med samma resultat: en överlägsen seger!

Han passade också på att rekordsänka till 30,3 över medeldistans, men han kan springa bra mycket snabbare än så.

– Det är en våldsam kapacitet i hästen. Han var inte lika förtjust i banan den här dagen som senast men annars kändes Jokke Ålj stark och rejäl, sa Nilsen.

Hemmadominans

Det blev inte mindre än fyra hemmasegrar på V65-spelet.

I V65-6 imponerade Jonas Mobergs Gandalf Jaam när han via en rejäl avslutning från fjärde par utvändigt plockade ner ledande Jinx'em på upploppet.

– Jag sa före loppet att hans rad var missvisande. Han har haft otur men det är en bra häst och det fick han visa nu. Jag tror att vi får roligt med honom nästa år för det blir högst två starter till i år, sa Moberg.

Erik Berglöfs A Deal is a Deal har gjort bra lopp mot hårt motstånd och stod på tur för en seger. Den här gången löste det sig perfekt från rygg på ledande Gonzales B.R. och segern blev enkel.

– Han avgjorde lätt utan att jag behövde rycka tussarna så det var bra. Nu spänner vi bågen och provar V75 på Bjerke om några veckor, berättade Berglöf.

Magnus Jakobsson har ett fint fyraårigt sto i Global Wonderful och i V65-3 tog hon sin fjärde raka seger. Från fjärde par utvändigt gick det undan när attacken sattes in 900 kvar och redan in i slutkurvan var loppet avgjort.

– Hon var inte med på noterna bakom startbilen utan höll på att galoppera så jag fick ta det lugnt. Hon gick fort vid attacken, men jag tycker ändå att hon inte riktigt var med i matchen i dag. Hon är lite omogen i beteendet men har bra fart, sa Jakobsson.

Han tog en dubbel den här dagen då han även vann det nionde loppet från spets med Stefan P Petterssons Go West Young Man.

De två första loppen kördes i tät dimma och det blev två skrällar. En var värmländsk då Wir Ideal fick draghjälp av Emmylou från fjärde par utvändigt under slutvarvet och avgjorde sedan mot henne på upploppet.

Inledande jätteskräll

I V65-1 blev det en jätteskräll av Wirano Chip som var streckad på 0,32 procent av insatsfördelningen på V65.

– Han överraskade mig också men var riktigt bra. Vi kom iväg bra till tredje par invändigt och fick en lucka in på upploppet, så det blev perfekt, sa Thomas Dalborg.

I det sjunde loppet gjorde Freddie Johansson-tränade Job American sin andra start i karriären och efter en tredjeplats i debuten blev det nu seger. Efter ett lopp som trea på innerspår hade Job American inga problem att avgöra tillsammans med Tom Horpestad.

– Det var första gången på 17 år som ägarna hade en start i debuten, så det här var en rolig seger, sa Horpestad.

Artikeltaggar

Erik BerglöfFärjestadstravetMagnus JakobssonPer Ludvig NilsenThomas DalborgTom HorpestadTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.