Virginia and the Flood - Teatraliskt eko

Skivor
PUBLICERAD:

Virginia and the Flood

Aqua Duck Down
(Your Ears Have Been Bad And Need To Be Punished)

Cornelia Adamsson albumdebuterar med sitt alter ego och musikprojekt Virginia and the Flood. Det är lätt att bli imponerad av Adamsson, som skriver, framför och producerar allt för egen maskin, vilket hon ska ha eloge för.

Själv kallar hon sin musikstil för southern goth och spökfolk. Bandet har flera uppmärksammade liveframträdanden bakom sig, och det teatraliska får ta plats på både album och scen. Dear God sticker ut med sina suggestiva trumbeats, och finstämda och nedtonade Deliver Me to the Ocean gästas av Nicolai Dunger. Sången är ett genomgående klagande eko, med trummor, bas och gitarr som svävar i en ljudkuliss långt borta.

Som album blir det bitvis aningen enahanda, men det är en intressant debut och en ny bekantskap som blir spännande att följa.

Bästa låt: Dear God

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.