Hoppa till huvudinnehållet

Två spikar från samma stall

Publicerad:
entré Färjestad trav
entré Färjestad trav

Den här veckan är det Färjestadstravet som är värd för fredagens lunchtävlingar. Vi bygger vårt V65-system på hästar från Magnus Jakobssons stall.

Eftersom V65-omgångarna på fredagar sänds i tv brukar de omsätta lite mer pengar och det kan bli bra betalt om man hittar samtliga sex vinnare på V65-spelet.

Magnus Jakobssons stall har selat ut flera vinnare den senaste tiden och på pappret ser det bra ut på förhand till den här tävlingsdagen.

I den tredje avdelningen tror vi mycket på Global Wonderland. Hon vann lätt i comebacken på Axevalla förra tisdagen och hon lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Vi spikar trots att det finns startsnabba hästar innanför Global Wonderland.

Under samma tävlingsdag imponerade Jinx’em när han vann från spets. Nu är distansen ett halvvarv längre men vi tror på samma scenario den här gången.

En annan hemmatränare som kan få en bra dag är Bengt Oltorp. Han startar Mood Indigo och Enzo Am i de två första V65-avdelningarna. Båda körs av Per Nilsson och båda får vår tipsetta.

Den fjärde avdelningen är ett kallblodslopp. Är Jokke Ålj lika bra som i comebacken är det en toppchans!

7 Mood Indigo kördes till ledningen på den första långsidan vid segern på Färjestad senast och gick undan säkert till slut. Det är tuffare emot den här gången men från ett springspår över kort distans tror vi på bra segerchans på nytt.

10 Valborg Marje är ett klassigt sto och trots att hon inte har startat på ett tag och har ett bakspår ses hon med bra chans.

2 Magic Bråten är hårt anmäld men har chans ändå.

12 Enzo Am är startsnabb med voltstart och vann lätt från spets näst senast. Efter det var han med på V75 och tappade till slut trots 10,8/400 meter från andra par utvändigt. Enzo Am är bra på lång distans och vår tipsetta.

9 Emmylou är bra för klassen och ska streckas tidigt. Med ett smyglopp spurtar hon vasst.

4 Personal Goals är långt fram i ett felfritt lopp.

7 Global Wonderland gjorde den första starten på tre månader senast och vann lätt från spets via 15/700 meter till slut. Global Wonderland är en vinnartyp, tre segrar på fem starter, och vi tror att hon vinner på nytt.

4 Billie Holiday är startsnabb, första motbud.

1 Carmula One presterar på en jämn och fin nivå.

6 Jokke Ålj imponerade stort i comebacken när han var totalt överlägsen efter att han körts till ledningen 900 meter från mål.

7 Stilig Karl har verkligen inlett sin karriär på ett bra sätt. Senast galopperade han 850 kvar och kom tillbaka vasst via 27,5/700 meter.

11 Hilton Skott mötte Troll Diva senast.

5 A Deal is a Deal har varit ute i V75-lopp på slutet och har gjort det bra, senast var han inte besegrad med stor marginal trots att han ”bara” blev sexa.

9 Global Wonderful såg segerfarlig ut 300 kvar senast efter ett lopp i vinnarhålet men fick ge sig med knapp marginal. Segerstrider med klaff.

4 Gonzales B.R. är en bra häst som gör comeback.

5 Jinx’em var riktigt fin senast när han tog ledningen från innerspåret och vann säkert trots ett bra tempo hela vägen. Det är full distans den här gången, men vi är inne på att det blir samma scenario som på Axevalla, alltså spets och slut.

2 Red Love Vici är rejäl, intressant med Ulf Ohlsson.

6 Pine Chocolate förstärks med Niclas Benzon nu.

Stora V64-systemet (ovan strecket): 5x5x1x4x6x1 = 600 rader.

Lilla V64-systemet (halvfet stil): 5x3x1x3x2x1 = 90 rader.

Artikeltaggar

FärjestadstravetMagnus JakobssonNiclas BenzonPer NilssonTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.