• idag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Plants vs Zombies

Spel
PUBLICERAD:

Plants vs Zombies: Battle for Neighborville

Windows/Xbox One/PS4
Popcap Games
Åldersmärkning: 7

Plants vs Zombies slog igenom med dunder och brak när det släpptes för tio år sedan. Inte minst älskades det simpla men beroendeframkallande upplägget av barn. Sedan dess har vi inte fått någon värdig uppföljare på originalspelet. Tvåan var en bedrövlig, obalanserad mikrotransaktionsröra.

Däremot har spinoff-serien Garden Warfare planterat en egen rabatt, och sått frön till en ganska trogen publik. Battle for Neighborville är det tredje spelet i Plants vs Zombies onlineaction-serie. Det är, precis som föregångarna, en familjevänlig och hysteriskt munter onlineshooter.

Frågan är väl om något kan locka bort ungarna från Fortnite, men Battle for Neighborville är hur som helst ett möjligt alternativ. Det är en oblodig shooter där växter och putslustiga zombier i allsköns varianter slåss mot varandra i stiliserade miljöer. Båda sidor har ett antal klasser att välja mellan, alla med sina olika förmågor. Zombierna har till exempel en Rambo-wannabe som skjuter pilbåge, en galen vetenskapsman som kan läka medspelare, och en liten knatte som kallar in en enorm stridsrobot ibland. Växtsidan har å sin sida kaktusar som kan prickskjuta från långt håll, stora köttätande växter och magiska rosor.

Den som inte orkar med andra människor kan spela ensam också, men det är tyvärr inte särskilt kul. Battle for Neighborville är gjort för att spela med eller mot andra spelare, annars känns det snabbt trögt och repetitivt. Den som inte har någon lust att tävla kan dock roa sig med ett ganska kul samarbetsläge där några spelare hjälps åt att försvara sig mot anfallande datorkontrollerade fiender.

Om inget annat är Battle for Neighborville ett barnvänligt alternativ som i nuläget dessutom saknar mikrotransaktioner. Jag skulle gissa att de dyker upp i spelet framöver, dock. Just nu är spelet dock en trivsam liten bagatell, och en oas i en genre som allt mer bara tycks existera som ett sätt att prångla på oss dyra, virtuella hattar.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.