Säkert centrum

Ledare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kan få sällskap.
Foto: Tommy Andersson

Kan Karlstad bli ett centrum för säkerhet? Det hoppas i alla fall politikerna. På många sätt har vi redan kommit en bra bit på vägen, med MSB, Rekryteringsmyndigheten, Försvarshögskolan och universitetet. Det vore logiskt om vi fortsatte och till exempel fick den nya myndigheten för psykologiskt försvar också. Ett kluster med kompetens finns redan här. Dessutom vore det bra med ett andra säkerhetscentrum (förutom Stockholm) av beredskaps- och säkerhetsskäl.

Nu skall politikerna lobba för detta hos landshövdingen Anders Danielsson, som utreder frågan om den nya myndigheten. Vi får hoppas man lyckas. Det vore ett lyft för Karlstad och Sverige.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.