Mona Nylin - Andligt och skört om kärleken

Skivor
PUBLICERAD:

Mitt i all hets och buller är det skönt att kliva in i en oas där man kan andas djupa, friska andetag. Så känns det när man lyssnar på Mona Nylins nya skiva Hela vägen hem. ¨

Efter en utflykt i världen är hon hemma i Värmland igen, med nya erfarenheter och en ännu större säkerhet och djup i uttrycket. Till detta bidrar Peter “Håll mitt hjärta” Hallström som hon samarbetat med i låtskrivandet och som även medverkar på skivan.

Låtarna har en sån där existentiellt klar grundton som gör att de mycket väl kan dyka upp i P2:s Andliga sånger, allihop. Men det andliga allvaret kommer från vardagen, inte från någon utomvärldslig eller gudomlig uppenbarelse och speglar livet här och nu. Det är små sköra och välsnidade visor med kärleken i fokus, följsamt komp och så förstås Mona Nylins silverklara sång som gör att man inte vill göra annat än lyssna lite till.

Bästa låt: Säg som det är

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.