Kanye West - En vilsen predikant

Skivor
PUBLICERAD:

Kanye West

Jesus is king
(Def Jam/Universal)

Det är både förvånande och väldigt logiskt att Jesus is king har försenats otaliga gånger. Nu är albumet äntligen släppt, men det känns fortfarande som en samling ofärdiga skisser. Efter så lång tid borde Kanye West ha kunnat sno ihop något mer intressant än den här ytliga, tråkiga kärleksförklaringen till gamle Jesus.

Riktigt bra religiös musik kan omvända även aggressivt icke-troende personer som jag för några minuter. Som varje gång Marvin Gaye öppnar munnen och nämner Gud, till exempel. Men Kanye Wests predikande är ihåligt, och resultatet är en trött röra av klichéer.

Kanyes predikan är en röra av klichéer.
Foto: Chris Pizzello

Det mest frustrerande är att det finns bra musikaliska ansatser här och var, men han gör aldrig något med dem. Förmodligen för att han inte har något att säga i ämnet, egentligen, så låtarna tar slut innan de hunnit börja.

Kanye kan så förbannat mycket bättre än så här.

Bästa låt: Follow God

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.