Cigarettes After Sex - Mellan neon, champagne och kallnat kaffe

Skivor
PUBLICERAD:

Cigarettes After Sex har skapat sitt egna universum av målande och drömmig pop. Efter den självbetitlade debuten kommer nu efterföljaren Cry, en sömnig dvala av tomma fraser att spela i bakgrunden.

Bandet bildades i El Paso Texas 2008 av Greg Gonzales. Med debuten trollband Cigarettes After Sex med musiken och lyriken till en intim lyssningsupplevelse om kärlek och stunder. Små ögonblick att relatera till. Eller glömma. Albumets sound är bekant med det Cigarettes After Sex tidigare skapat, rökig sovrumspop en söndagskväll mellan neon, champagne och kallnat kaffe.

Denna gång fastnar tyvärr inte sångerna på samma sätt som med debuten. Lyriken är tunnare och det är lätt att fastna i dimman av de sirliga melodierna och Gonzales släpiga röst. Det är få glimtar som väcker och tar tag. Vilket gör att Cry inte lämnar några större spår, trots att ljudbilden är både varm och bekant. Kanske lite för bekant för att bli intressant.

Bästa låt: Heavenly

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.