Bruce Springsteen - Versioner som håller

Skivor
PUBLICERAD:

Bruce Springsteen

Western Stars - songs from the film
(Columbia/Sony)

I somras släppte Bruce Springsteen det rosade albumet Western stars men i stället för att turnera med sångerna har han gjort en film där de framförs för publik i en lada.

Vi får alltså samma låtar igen, plus en bonuslåt. Spekulativ upprepning kanske någon tänker, men de nya versionerna håller faktiskt för ännu en vända. Här finns stunden, interaktionen och närvaron som lyfter låtarna, visserligen subtilt, men Springsteen har alltid varit en liveartist framför allt.

Låtar som var produktionsmässigt genomarbetade på skivan, men lite genomskinliga, får liv och färg här. Det är fortfarande tillbakalutat men med en stråksektion och mer tyngd i botten. Springsteen sjunger också bättre än någonsin, lyssna bara på There goes my miracle. Bonuslåten är en version av Rhinestone cowboy som passar perfekt i sammanhanget och det känns som att jag kommer att lyssna mer på den här än på studioalbumet.

Bästa låt: There goes my miracle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.