Bedårande pop med Jeff Lynne

Skivor
PUBLICERAD:

Jeff Lynnes ELO

From out of nowhere
(Columbia/Sony)

From out of nowhere är den andra skivan under namnet Jeff Lynnes ELO. Skälet är förstås att det låter ELO, men i princip gör han allting själv numera vilket innebär gitarr, bas, piano, trummor, keyboard, sång - och körer.

Tio låtar på dryga trettio minuter med rötterna i The Beatles och fullt med bedårande melodier och smittsamma slingor som träffar djupt och stannar kvar lite längre än mycket annan popmusik man hör idag. Möjligen tänker man ibland på vad en yttre kraft kunde bidra med, men å andra sidan blir det precis som Lynne vill själv.

Det handlar om hopp och tacksamhet och frid och nickningar åt alla håll – i nostalgiska Time of our life citerar han till och med gamla Telephone line.

Rösten snirklar mellan melankoli och falsett och skivan värmer bra trots att det egentligen bara är en knippe nya sånger från hjärtat. Eller så är det just därför.

Bästa låt: Losing you

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.