Avantgardet - Engagerande sånger om ängslighetens tidevarv

Skivor
PUBLICERAD:

Rasmus Arvidsson har tydligen stuvat in ett tiotal musiker i Pelle Gunnerfeldts studio, för att få till en energisk inspelning. Det känns onekligen uppsluppet och har en känsla av liveinspelning, men Avantgardet har alltid haft en oförställd garagebandsattityd. Mellan miljonprogram och Thailand är med andra ord bekant Avantgardet-territorium – men det är en bra sak.

Temat på nya skivan är ängsligheten och ensamheten som genomsyrar det moderna samhället. Det handlar om klass, men i ett lite annat perspektiv. Inte minst är det en känga till den kyliga individualismen, och vår plats i ett samhälle som inte riktigt vet på vilket ben det vill stå. Som vanligt är allt paketerat i utmärkta rocklåtar, med medryckande melodier och en skönt skramlig ljudbild. Med tanke på i vilken takt Avantgardet spottar ur sig nya skivor så är nivån imponerande jämn.

Bästa låt: Cul de sac

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.