Alcest - Subtilt slagkraftigt

Skivor
PUBLICERAD:

Alcest

Spiritual instinct
(Nuclear Blast)

Den franska duons atmosfärsbygge öppnar sinnen. Musiken retar och en inte vill missa en sekund av låtstrukturens multipla lager.

Spiritual instinct är, som titeln avslöjar, ett album med existentiell essens. Att leva är en kamp där medvetandet spänner mellan det vackra och det mer psykologiskt och fysiologiskt utmanande. Det här utforskar moderhjärnan Neige genom sin musik och ger ett verktyg med möjligheter till reflektion om en vågar öppna den portalen. Den eviga fejden om att göra bättre har fått ett soundtrack – ett existentiellt balsam medelst musik.

Den riffpräglade sjätte fullängdare är fylld av personligt mörker och tyngd där postpräglad black metal möter shoegaze. Alcest har en förmåga att sväva ovan, under och mellan olika genrer. Alltid nära, men aldrig en fullvärdig medlem i respektive genregemenskap. Kreativt fascinerande och hållbart berikande. Det här är ett av årets vackraste och subtilt slagkraftiga verk. Våga Alcest och känn dig omfamnad.

Bästa låt: Protection

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.