Inom kort slår en ny restaurang upp portarna i Kristinehamn. Det är Träslottets ägare Mehmet Bicen och Christina Tjus som utökar med en till verksamhet. Perrongen 222 ligger, som namnet antyder, vid järnvägsstationen.
Mehmet Bicen och Christina Tjus startade restaurangen Träslottet i Kristinehamn år 2008. Innan dess hade Mehmet, som i grunden är kock, varit i branschen länge.
– Jag har drivit restauranger sedan 1984, säger han.
Om ett par veckor öppnar den senaste i raden. Perrongen 222 ligger i stationshuset och kommer bland annat att servera hamburgare, kebab, pizza och sallader, både till lunch och middag.
– Vi kommer till exempel att ha högrevshamburgare. Folk åker till Karlstad och Örebro för att få det, så det är någonting jag tycker behövs här i stan, säger Mehmet Bicen och förklarar att det utöver högrevsburgarna även kommer att finnas "vanliga" hamburgare, vegetariska alternativ och annan snabbmat. Man har även alkoholtillstånd och har byggt en bar.
Perrongen 222 blir en fristående verksamhet och ska inte förväxlas med Träslottet. Därför kommer man att behöva anställa ny personal.
– Vi ska nyanställa tre, fyra personer, säger Mehmet.
Mehmet beskriver restaurangens läge som en av de stora fördelarna. På järnvägsstationen ser han att man kommer fånga upp många tåg- och bussresenärer som vill ta en bit mat innan resan eller i väntan på sina anslutningar. Samtidigt är det bara en kort promenad från centrum och kristinehamnarna räknar Mehmet med:
– Jag är taggad till 100 procent och jag litar på Kristinehamn till 100 procent, annars hade jag inte varit här i elva, tolv år liksom. Jag vill helst öppna nu på en gång känner jag, säger han.
I framtiden kommer efterfrågan att få styra mycket av utformningen, förklarar Mehmet Bicen. Det gäller både öppettiderna och matutbudet.
– Vi kommer nog att hitta på nya grejer hela tiden, kanske milkshakes och glass till sommaren, spekulerar han.
Lokalen har anpassats och byggts om ordentligt. Bland annat har man satt in ett helt nytt kök med en stor pizzaugn, centralt i anslutning till matsalen.
– Det är ett öppet kök, folk ska kunna se på när vi lagar maten.
Förberedelserna har tagit ett halvår men nu börjar de sista bitarna falla på plats. För ett par veckor sedan kom de nya skyltarna på plats. Under renoveringstiden har Mehmet Bicen upplevt att många har varit nyfikna på vad som försiggår i lokalen.
– Det har varit minst 100 personer som har kommit och frågat vad det är som händer här, säger han.