Inget extraarbete

Ledare
PUBLICERAD:
Hans Jildesten (S), kommunalråd i Storfors.
Foto: Joachim Lagercrantz

Ett heltidsarvode som kommunalråd är tänkt att täcka allt som man kan tänkas göra i uppdraget, oavsett när, var och hur man gör det. Det borde också gälla för Hans Jildesten (S) i Storfors. Men nu avslöjas (NWT 29/10) att han dessutom har plockat ut 45 000 kronor extra ur kommunkassan. Ursäkten är att det rör sig om merarbete för bostadsstiftelsen Björkåsen under förra året.

Det håller inte. Stiftelsens styrelse utses av fullmäktige och arbetet för den måste anses falla inom ramen för det heltäckande arvode han får som kommunalråd. Nu skall kommunrevisorerna titta på det hela.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.